21. november 2014

Screencastify

Jeg har lenge hatt en forkjærlighet for Screencast-o-matic, fordi dette programmet gjør skjermopptak på alle plattformer, inkludert direkte i nettleseren. En stor fordel er muligheten til å tilpasse opptaksvinduet, akkurat slik du vil ha det. Programmet har imidlertid noen "issues", som f eks selskapets ikon nede til evnstre i opptaket, samt at det ikke tar opp systemlyden fra maskinen - kun det som kommer inn via mikrofoninngangen. Ingen stor sak, og det forsvinner i betalingsversjonen til $15.

Et interessant alternativ, riktignok bare for de som bruker nettleseren Chrome, er Screencastify. Dette installeres som et lite tillegg i nettleseren, som fungerer svært bra. Tilpasningsmulighetene er litt mindre enn Screencast-o-matic, men Screencastify tar opp systemlyd i tillegg til mikrofon. Det er en stor fordel i mange sammenhenger.



Begge programmene er enkle å bruke, slik at det ikke er noe problem å be studentene om å benytte disse. Videoene kan lastes ned til maskinen (noe jeg gjerne anbefaler, før opplasting - da har du en backup), eller direkte til YouTube.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar