10. april 2014

Stedsbasert læring med videovandring

Under et møte med KORO i dag, om kunsten på Kronstad, nevnte jeg et utviklingprosjekt knyttet til stedsforflytning ved hjelp av lyd. De som er mer bevandret på hva som foregår på kunstfeltet tipset dermed om dette prosjektet av Cardiff / Miller. Nå er det mye som kommer opp når en ser ting som dette, men i denne sammenhengen tenker jeg blant annet på potensiale for å lage lokaliserte læringssekvenser på en ganske enkel og tilforlatelig måte - sekvenser som altså skal oppleves som video med lyd, på det stedet der opptakene ble gjort.



Alter Bahnhof Video Walk er designet for den gamle jernbanestasjonen i Kassel, Tyskland som en del av dOCUMENTA (13). Deltakerne får låne en iPod og hodetelefoner fog blir deretter ledet gjennom stasjonen av en kommentarstemme.

En alternativ verden åpne rseg  opp der virkelighet og fiksjon blandes i det som har blitt referert til som "fysisk kino". Deltakerne se ting utvikler seg på skjermen, men føler samtidig den konkrete tilstedeværelsen av hendelsene siden de er lokalisert der opptakene ble gjort. Brukerne følger de bevegelige bildene (og prøver å ramme dem som om de var kameraoperatør) og dette gir en merkelig sammenblanding av virkelighet og opptak.

The Alter Bahnhof Video Walk | 2012 via Arkitektur & Miljøteknologi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar